Kek kalıbında haşhaşlı çörek

Malzeme:
1 kg un
1/4 su bardağı sıvı yağ
2-3 yemek kaşığı yogurt
1 paket yaş veya instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su (ılık)

İçi İçin
Haşhaş (kavrulup dövülmüş)
Dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
Sıvı yağ
Tahin

Üzeri İçinYumurta
Susam
Çörek otu

Hazırlanışı: 
Büyük bir yoğurma kabına unu alın. İnstant maya kullanacaksanız doğrudan unun üzerine dökün. Yaş maya kullanacaksanız yarım su bardağı ılık suda eritip una ilave edin. Yağı, yoğurdu ve tuzu ilave ettikten sonra ılık su ilave ederek yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bir bez örtüp hacmi iki katına çıkana kadar mayalandırın. Hamurdan uygun miktarda bir parça alın ve un serptiğiniz zeminde merdane yardımıyla biraz açın. Açtığınız hamurun üzerine hamuru kaplayacak kadar sıvı yağ dökün. Hamurun bir ucunu, diğer tarafa birkaç defa kapatmak suretiyle yağın hamura sürülmesini sağlayın. Hamuru geri açın, üzerine 3 yemek kaşığı tahin sürün, üzerine haşhaşlı-cevizli karışımdan serpin. Hamuru bir ucundan başlayarak bir rulo yapın ve ruloyu yağlanmış kek kalıbının içine simit şeklinde koyun. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkınca üzerine ½ çay bardağı ılık su serpin.