Terbiyeli kuzu gerdan

Malzeme:
1 kg gerdan
1 kg patates
300 gr havuç
300 gr arpacık soğan
8-10 diş sarımsak
Tuz

Sos için:
300 gr yoğurt
1 yumurta
1 limonun suyu

Hazırlanışı: 
Yuvarlak dilimler halinde kestiğiniz gerdan etlerini soğuk suda 1 saat bekletin. İyice yıkayıp derin bir tencereye alın. üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın. Patateslerin kabuğunu soyup irice doğrayın. Arpacık soğanları soyun. Havuçları temizleyip iri doğrayın. Tüm sebzeleri ete ilave edip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzla tatlandırın. Sos için gerekli malzemeleri iyice çırpıp kaynayan yemeğe yavaşça karıştırarak ilave edin. 5-6 dakika pişirip sıcak servis yapın.