Sahanda uskumru

Malzeme:
2 uskumru
1 soğan
1 yemek kaşığı dolusu dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
Yarım çay kaşığı yenibahar
Yarım demet maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı: 
Uskumruları fileto olarak hazırlayın. Soğanı soyup piyazlık doğrayın. Kuş üzümlerini sıcak suda şişmeye bırakın. Soğanı ısıtılmış zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun, sonra fıstıkları ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Balık etini, süzülmüş kuş üzümünü, yenibahar, tuz ve karabiberi ekleyin. 1-2 yemek kaşığı su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 10-15 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin ve ateşten alıp biraz ılınmasını bekleyin. Üzerine limon suyunu gezdirip kıyılmış maydanozu serpip servis yapın.
Sahanda uskumru Sahanda uskumru Reviewed by Radical Media on Aralık 23, 2013 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.