Pratik Muzlu Ekmek

Malzeme:
  • 75 gram yumuşak tereyağı
  • 4 olgun muz, püre yapılmış
  • 200 gram yumuşak esmer şeker
  • 1 yumurta, çırpılmış
  • 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi
  • 1 çay kaşığı karbonat ya da kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 170 gram un

  • Yapılışı:
    Fırınınızı 180 derecede ısıtın. 30 x 23 cm’lik bir kabı yağlayın. Ezmiş olduğunuz muzları karıştırma kabına alın. İçine tereyağ, şeker, yumurta ve vanilyayı ekleyin. En son un, tuz ve karbonatı ekleyin. Karışımı yağladığınız kaba dökün. 1 saat pişirin, fırından çıkartıp ılıması bekleyin ve bir parça tereyağ ile servis yapın.