Mandalinalı Kereviz

Malzeme:

1 kilo kereviz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 havuç
3 mandalinanın sıkılmış suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 adet kesme şeker
2 soğan

Hazırlanışı:

Soğanları küp şeklinde doğrayın ya da rondo’dan geçirin. Havuçları rendeleyin. Kerevizleri ince yarım ay şeklinde, biraz kalınca doğrayıp, limonlu suda bekletin. Tencereye kerevizler, soğanlar ve havuçları ekleyin. Üstüne mandalina suyunu dökün. Tuz ve şekeri ekleyerek en son yağ gezdirin. Pişerken kararmaması için tencerenin üstüne fırın kağıdı yerleştirin ve kapağı üstüne kapatın. 45 dakika kısık ateşte pişirin. Tencerede soğuttuktan sonra servis kabına alarak soğuk olarak servis edin. Dereotu ile süsleyin.