Kurşun aşı

Malzeme:
2 çay bardağı yeşil mercimek
2 çay bardağı nohut
1,5 su bardağı köftelik bulgur
6-8 su bardağı su
Pul biber
1 çay bardağı un
1 büyük soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
200 gr koyun kıyması
2 yemek kaşığı domates salçası
Nane
1,5 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı: 

Akşamdan ıslattığınız mercimeği ateşe koyun. Haşlanmış nohut konservesinden gereken miktarda nohudu alın, süzün. Kalanını dondurun. Bulguru 1 su bardağı sıcak suyla ıslatın, kabarmaya bırakın. Haşlanmış mercimek ve nohutları bir araya getirin, 6 su bardağı sıcak su ekleyin. Birlikte bir taşım kaynatın. Altını kısın, tıkırdamaya bırakın. Kabaran bulgura tuzunu, biberini ekleyin. Yoğurun. Sonlara doğru biraz un da katabilirsiniz. Fındık büyüklüğünde köfteler oluşturun. Bulgur köftelerini mercimek-nohut suyuna yavaşça katın. Pişmeye bırakın. Bu arada soğanı pirinç büyüklüğünde kıyın, uygun bir tavada erittiğiniz tereyağında pişirin, kıymayı ekleyin. Rengi dönünceye kadar, 4-5 dakika kavurun, salçayı katın. Bulgur köftelerinin piştiği karışıma, kıymayı da ekleyin. Karıştırın, bir taşım kaynatın. Naneyle servis yapın.
Kurşun aşı Kurşun aşı Reviewed by Radical Media on Aralık 26, 2013 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.