Hamsi Çorbası


Malzeme: 

1 Yemek Kaşığı margarin, 1 Çay Kaşığı karabiber, 1 Yemek Kaşığı tuz, 4 Su Bardağı kaynatılmış su, 1 Adet soğan, 1 Adet Domates, 150 gr hamsi, 1 Çorba Kaşığı un 

Hazırlanışı: 

Hamsileri temizleyin, kılçıklarını çıkarın ve tahta üzerinde 1cm'lik parçalar halinde kesin. Bu parçaları 5 dakika kadar haşlayıp,suyunu süzün. Diğer tarafta unu ve margarini bir tavada kavurun.Domates ve soğanı rendeleyip tavadaki un karışımına ekleyiniz ve bir kaç dakika karıştırınız.Suyu kaynatıp un karışımının içine ilave ediniz ve iyice karıştırınız. Hamsileri, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edildikten sonra 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapınız.