Ton Balıklı Pizza




Hamuru için: 

1 paket yaş maya
Biraz sıvı yağ
1 çay bardağı sıcak su
1 su bardağı süt
1 tane yumurta
Tuz, Biraz kekik,  Alabildiği kadar un

Üstü için: 

Salça sosu
Ton balığı
Biraz kekik
Çok az zeytinyağı
Kaşar peyniri
Zeytin İsteğe göre haşlanmış mısır taneleri de koyabilirsiniz.


Hazırlanışı: 

 Sıcak suyla sütü karıştırıyoruz, mayayı içinde eritiyoruz. Biraz sıvı yağ katıyoruz, 1 yumurta, tuz ve kekiği karıştırıyoruz. Azar azar unla hamurumuzu yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamına gelince mayalanmaya bırakıyoruz.

 Hamur mayalanınca hamurdan bir parça koparıp açıyoruz ve tepsiye koyuyoruz. Üzerine domates veya salça sosunu sürüyoruz. Ton balığı, zeytin ve kaşar peynirini koyuyoruz. Çok az kekik ve zeytinyağını üzerinde gezdiriyoruz. 180° fırında yarım saat pişiriyoruz.