Taze Fasulyeli Tavuk Güveci


Malzeme: 

750 gr. taze fasulye 1 piliç 2 çorba kaşığı yağ 2 orta boy soğan 2 iri domates kuşbaşı doğranacak 2 su bardağı su yada et suyu 

Hazırlanışı: 

Güvecin ya da tencerenin dibi yağlanır, yıkanıp ayıklanmış fasuşlyeler dizilir.Domatesleri fasulyelerin üzerine yayın, soyulmuş soğanları ortadan yararak üzerine yerleştirin. Kendi suyunu çekip sararıncaya kadar 15-20 dakika ağır ateşte pişirin. Başka tencerede yağı eritin, parçalanmış pilici atıp altlarını ve üstlerini ikişer dakika kızartın, suyunu ve tuzunu koyun, bir kere kaynadıktan sonra piliç parçalarını alıp fasulyelerin üzerine yerleştirin. Sonra et suyunu koyup ağır ateşte pişirin.