Portakallı kereviz


Malzeme:

1 adet kereviz
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet patates
1 yemek kaşığı zeytinyağı

¼ limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım portakal


Hazırlanışı:

Kerevizleri derince soyup, temizleyin. Dörde bölünmüş kerevizleri kararmaması için limonlu suda bekletin. Havuç, patates ve kabağı küçük küçük doğrayarak, tencerede ısıtılmış zeytinyağının içine ilave edin ve sık sık karıştırarak kavurun. Kavrulan sebzelerin içerisine su ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekleyerek 20 dk. pişirin. Pişen sebzelerin içine son olarak portakal dilimlerini de ekleyerek arzunuza göre soğuk ya da sıcak olarak servis yapın.