Patatesli, mercimekli ve etli güveç


Malzeme

1 bardak mercimek, yıkanmış 
6 bardak et bulyon 
3 yemek kaşığı tereyağı 
750 gr et, küp şeklinde kesilmiş 
2 soğan, ince doğranmış 
2 diş sarımsak, ince doğranmış 
3 domates, ince doğranmış 
5 patates, ince doğranmış 
1 çay kaşığı kimyon 
1 çay kaşığı kekik 
Tuz ve karabiber 

Hazırlanışı 

Mercimekler et bulyon suyunda orta harlı ateşte ortalama 15 dakika pişirilir. Bir başka kızartma tavasında tereyağı eritilir ve etler kısık ateşte kahverengi oluncaya kadar sotelenir. Daha sonra soğan ve sarımsak eklenerek altın rengine ulaşıncaya kadar pişirilir. Önceden pişirilen mercimekli ve etli karışım bir fırın tenceresine konulur ve 175 derece ısıya ayarlanmış fırında ortalama bir saat pişirilir.