İspanyol Omleti (Tortilla Paısana)


Malzeme:

4-5 adet orta boy patates (tavla zarı formunda küp doğranmış) 2 adet orta boy kuru soğan (tavla zarı formunda küp doğranmış) 100 gr yeşil fasulye (bir parmak eninde doğranmış) 2 adet soyulmuş sosis (tavla zarı formunda, küp doğranmış) 5-6 dilim jambon (küp küp doğranmış) 4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 6-7 adet yumurta 

Tarif 

• Patates ve soğanları soyduktan sonra tavla zarı formunda küp küp doğrayalım.
• Öte yandan 20-25 cm çapındaki bir tavaya zeytinyağını koyarak kızdıralım, kızınca soğan ve patatesleri ekleyip, karıştırarak kızartalım.
• Bir taraftan da ayıklanmış ve bir parmak eninde doğranmış yeşil fasulyelerle bezelyeleri kaynayan suyun içinde 8-10 dakika haşlayıp, süzdürelim.
• Bu arada tavada kızarıp, iyice yumuşayan patates ve soğan karışımının üzerine tavla zarı doğranmış sosis ve jambonları ilave edip, 1-2 dakika kadar soteleyelim.
• Hiç vakit kaybetmeden haşlanan fasulye ve bezelyeleri üzerine aktaralım.
• Bir taraftan da derin bir tasın içinde yumurtaları iyice çırpalım, tuzu da ekleyip, tavadaki karışımın üzerine aktaralım.
• Omletin iyice toparlanmaya başlamasıyla beraber, bir tepsi ya da kapak yardımıyla diğer yüzünü çevirip, her iki tarafını da kızartalım.