Domatesli ve mantarlı tavuk


Malzeme

3 yemek kaşığı zeytinyağı 
2 kg tavukgöğsü, doğranmış 
2 soğan, doğranmış 
Yarım kg mantar, dilimlenmiş 
2 diş sarımsak, doğranmış 
1 yemek kaşığı un 
1 bardak beyaz şarap 
2 domates, doğranmış 
2 yemek kaşığı salça 
1/2 çay kaşığı kekik 
1 dal defneyaprağı 
1 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış 
Tuz ve karabiber 
1 çay kaşığı pul biber 

Hazırlanışı 

Büyükçe bir tencerede (tercihen güveç) zeytinyağı kızdırılır ve tavuklar kahverengi oluncaya kadar sotelenir. Daha sonra bir tabağa alınan tavuklar tuz, karabiber ve pul biber ile terbiyelenir. İkinci aşamada tencerede soğan ve mantar kahverengi oluncaya kadar pişirilir, üzerine sarımsak ve un eklenerek yarım dakika daha kavrulduktan sonra şarap eklenir. Karışımın içine önce tavuklar, daha sonra da domates, salça, defneyaprağı ve kekik katılır. Güveç, üzeri kapalı bir şekilde fırında 30 dakika pişirilir. Daha sonra kapağı açılarak, sosun daha da katılaşması için, 20 dakika daha pişirilir. Servis edilmeden önce içindeki defneyaprağı alınır, üzerine maydanoz serpilir ve servis edilir.