Balık güveci


Malzeme

1,5 kilo palamut, alabalık veya levrek 
3 yemek kaşığı zeytinyağı 
4 büyükçe doğranmış soğan 
4 diş doğranmış sarımsak 
3 büyükçe doğranmış domates 
3 büyükçe doğranmış patates 
2 defneyaprağı 
8 bardak su 
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 
Yarım çay kaşığı tarhun 
Birer tutam tuz ve karabiber 

Hazırlanışı 

Güveç tenceresinde orta harlı ateşte soğan ve sarımsak zeytinyağında sote edilir. İçerisine domates, patates, defneyaprağı, tarhun, tuz, karabiber ve su konularak yaklaşık bir saat pişirilir. Daha sonra büyükçe doğranmış balık parçaları da eklenerek 10 dakika daha pişirilir. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir.