Limonlu Karpuz Suyu



Malzeme:

Yarım su bardağı toz şeker
4 su bardağı karpuz suyu
3 buçuk bardak su
Yarım su bardağı limon suyu


Hazırlanışı:

Üç buçuk bardak suyu ve toz şekeri bir tencereye ilave edip, ocağa koyun. Tencereye kaynayıp, şeker eriyince içine yarım su bardağı sıktığınız limon suyunu ilave edin ve karıştırıp ocaktan alın.Limon, şeker, su karışımı buzdolaba kaldırın ve soğumasını bekleyin.


Bu esnada karpuzları büyük büyük dilimleyin ve mutfak robotundan karpuz dilimlerini geçirerek, 4 su bardağı olana kadar karpuz suyu çıkarın.

Karpuz suyunun içine iri karpuz parçaları kalırsa, evinizdeki ince delikli süzgüden karpuz suyunu geçirin veya bir tencerenin ağzına temiz bir tülbent – bez bağlayıp karpuz suyunu üzerine dökerek süzün. Böylece tanesiz akışkan bir karpuz suyu elde edin. Daha koyu kıvamlı olmasını isterseniz, dilerseniz el blendırı ile karpuzları ezebilirsiniz. Tortu halinde limonlu suyun içinde kalacaktır bilginiz olsun.

Buzdolaptaki limon, su, şeker karışımı soğuduktan sonra içine hazırladığınız 4 su bardağı karpuz suyunu ilave edin ve karıştırın. Ardından tekrar buzdolabına koyarak, servis edeceğiniz zaman çıkarın. Afiyet olsun.
Limonlu Karpuz Suyu Limonlu Karpuz Suyu Reviewed by Radical Media on Haziran 29, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.