Kırmızı Biberli Mısır Ekmeği

Malzeme:
* 1 1/2 Bardak Mısır Unu
* 3/4 Bardak Un
* 1/2 Bardak Toz şeker:
* 1 1/2 Bardak Süt
* 60gr Tereyağ
* 2 Çaykaşığı Karbonat
* 2 adet Yumurta
* 275gr Yoğurt
* 2 Çaykaşığı Tuz
* 2 adet Kırmızı Biber

Hazırlanışı:
  1. Fırın 190 derecede, fanlı olarak ön ısıtma yapılır. Ekmek hamuru için kullanılacak kalıp yağlandıktan sonra uygun ölçülerde yağlı kağıt ile kaplanır.
  2. Kuru malzemeler; mısır unu, un, toz şeker, karbonat ve tuz bir kabın içinde karıştırılır.
  3. Süt, ocak üzerinde kaynatılır. Tezgaha alınarak içine tereyağ konur. Soğumaya bırakılır.
  4. Sütlü yağ karışımı soğuduktan sonra yumurta ve yoğurt, bu karışıma eklenir.
  5. Bütün malzemeler biraraya getirilerek karıştırılır ve kalıplara dökülür.
  6. Kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş kırmızı biberler, ekmek hamurunun üzerine paylaştırılır.
  7. Ön ısıtma yapılan fırında 35 dakika pişirilir. Süre sonunda soğuması için tel ızgaraya alınır.