Köz Biberli Mantar Salatası (Dukan Tarifleri)


Malzeme:
10-12 adet kültür mantarı
1 adet etli kırmızıbiber
1 adet yeşilbiber
2 adet salatalık turşusu
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 sap taze soğan (isteğe göre)
Tuz (isteğe göre)

Hazırlanışı:
1- Mantarları yıkayıp küçük bir tencereye alın. Üzerine su ekleyip 10-15 dakika kadar haşlayın.
2- Haşladığınız mantarları süzüp ince ince dilimleyin.
3- Yeşil ve kırmızıbiberi hafifçe közleyin, isteğe göre kabuklarını soyarak ya da soymadan dilimleyin.
4- Salatalık turşusu ve maydanozları ince ince kıyın.
5- Tüm salata malzemesini bir kap içinde karıştırıp servis yapın.