Piliç Kievski


Malzeme:

400 gram piliç göğsü, kemiği çıkartılmış, ama kemik atılmayacak
100 gram kaşar peyniri, rendelenmiş
5 çorba kaşığı tereyağı
100 gram galeta unu
Sıvı yağ
2 adet yumurta
Tuz, Karabiber

Kibrit patates malzemesi:

4 adet patates, kibrit gibi kesilmiş
5 çorba kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:

Dövülmüş piliç göğsünü tuz ve karabiber ile ovun, içine rendelenmiş kaşar peyniri ve yarım kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı koyarak rulo şeklinde sarın. Kemiğin büyük kısmı dışarıda kalacak şekilde göğüs etinin içine yerleştirin.Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırıp derin bir tavada ocağınızda 170-180 derece’de, galeta unu altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Havlu kağıda alın.
Bir servis tabağında kızarmış kalın ekmek dilimlerinin ortasını çukurlaştırın ve üstüne kızarmış tavukları dik olarak yerleştirin. Kemiğin ucunu alüminyum kağıtla kaplayarak süsleyin. Kibrit patates kızartması ile servis edin.

Kibrit patatesinin hazırlanması:

Kibrit biçimindeki patatesleri, derin bir kapta, kızgın yağda patatesler altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Delikli bir kaşıkla süzün ve kağıt havluya koyun.

Püf noktası:

  • Pilici çok iyi dövmeniz daha kolay kızarmasını ve içindeki malzemenin daha kolay pişmesini sağlayacaktır. Bu sayede rengi altın sarısı iken kahverengiye dönmeden pişmiş olacaktır.