Kremalı Levrek Fleto


Malzeme:

4 adet levrek, 400 ml krema, 
120 gr tereyağı, 4 adet defneyaprağı, 
10 yaprak taze fesleğen ve maydanoz, 
4 dal taze biberiye, 16 adet arpacık soğanı, 
2 diş sarımsak, tuz, karabiber, 
16 adet taze minik patates, 
60 gr tereyağı, ½ demet maydanoz, ince kıyılmış.


Hazırlanışı:

Fırını 160 derece ısıtın. Levrek filetoları fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin. Filetoların altlarına ve üstlerine defne yaprakları ile fesleğenleri koyun. Üzerine arpacık soğan, sarımsak, biberiye ve tereyağını ekleyin; tuz ve karabiberle lezzetlendirin. En üste kremayı dökün ve fırın kabını alüminyum folyayla kapatın. Isıtılmış fırında soğanlar pişinceye kadar fırınlayın. Taze patatesleri az tuzlu suda haşlayın ve süzün. Bir tavada tereyağını eritin ve haşlanmış patatesleri soteleyin. Maydanozu ilave edin karıştırın. Levrekleri patatesler ile birlikte servis edin.