Deniz Ürünleri Kavurma


Malzeme:

12 orta boy karides, 
1 fener balığı (200-250 gram), 
4 adet küçük kalamar, 
3 yemek kaşığı haşlanmış ahtapot, 
12 adet midye içi, 
4 taze soğan, 2 diş sarmısak, 
2 orta boy domates, 3 sivri biber, 
150 gram kültür mantarı, 
3 yemek kaşığı zeytinyağı, 
2 yemek kaşığı soya sosu, 
1 çay kaşığı kekik, tuz, karabiber.


Hazırlanışı:

Karidesleri güzel bir şekilde hazırlayın. Fener balığının ortasındaki kemiğin iki tarafını sıyırarak iki fileto elde edin, küp şeklinde doğrayın. Kalamarları temizleyin, halka şeklinde doğrayın. Haşlanmış ahtapotun kollarının tercihen uç kısımlarını doğrayın. Midye içini yıkayın, suyunun süzülmesi için bir süzgece yerleştirin. Taze soğanın kabuğunu soyun, yarım santim uzunluğunda doğrayın. 

Sarmısakları çentin. Domatesi soyun, küp şeklinde doğrayın. Sivri biberin sapını kesin, tohumlarını atın, yarım santim uzunluğunda doğrayın. Mantarların saplarının ucunu kesin, limonlu soğuk suya atın, elinizle ovarak üzerlerindeki siyahlıkları temizleyin, küçüklerini ikiye, daha irilerini dörde bölün. Sarmısak, soğan ve zeytinyağını tencereye koyun, 2 dakika kavurun. 

Karides, balık ve kalamarı ekleyin, tahta kaşıkla zedelemeden karıştırıp 5 dakika pişirin, ahtapot ve midyeyi ilave edin, domates, yeşil biber, mantar, tuz ve karabiberi koyun, suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan almadan kekiği ve soya sosunu serpin, karıştırın. Fener balığını bulamadığınız takdirde diri beyaz eti olan, kılçıkları tamamen temizleniş başka balık filetosu kullanabilirsiniz



Deniz Ürünleri Kavurma Deniz Ürünleri Kavurma Reviewed by Radical Media on Ocak 17, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.