Deniz Ürünleri Kağıtta


Malzeme:

12 orta boy karides, 
250 gram dil balığı filetosu, 
4 adet küçük haşlanmış kalamar, 
3 yemek kaşığı haşlanmış ahtapot, 
4 taze soğan, 2 diş sarmısak, 
2 orta boy domates, 3 sivri biber, 150 gram kültür mantarı, 
3-4 defne yaprağı, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 
yarım limon dilimi, yarım demet dereotu, 
tuz, karabiber


Hazırlanışı:

Karidesleri bir güzel hazırlayın. Her bir dil balığının ortasındaki yavvan kemiğin iki tarafını sıyırarak dört fileto elde edin. Kalamarları temizleyin, halka şeklinde doğrayın. Haşlanmış ahtapotun kollarını dilimleyin. Taze soğanın kabuğunu soyun, yarım santim uzunluğunda verev doğrayın. Sarmısakları çentin. Domatesi soyun, çekirdeklerini çıkarın, küp şeklinde doğrayın. Sivri biberin sapını kesin, yarım santim uzunluğunda doğrayın. Mantarların saplarının ucunu kesin, limonlu soğuk suya atın, elinizle ovarak üzerlerindeki siyahlıkları temizleyin, küçüklerini ikiye, daha irilerini dörde bölün. Dereotunun saplarını ayıklayın, yapraklarını ince kıyın. Defne yapraklarını yıkayın, kurulayın. Sarmısak, soğan ve zeytinyağını tencereye koyun, 2 dakika kavurun. 

Karides, balık, ahtapot ve kalamarı ekleyin, tahta kaşıkla zedelemeden karıştırıp 5 dakika pişirin. Domates, yeşil biber, mantar, defne yaprağı, tuz ve karabiberi koyun, suyunu çekene kadar pişirin. Yağlı kağıt veya aliminyum folyolara kepçe ile paylaştırın, üzerlerine dereotu ve ince limon dilimlerini yerleştirin, bohça gibi kapatın, bir tepsiye yerletirip 5 dakika süre ile sıcak fırnda tutun. Dil balığını bulamadığınız takdirde diri beyaz eti olan, kılçıkları tamamen temizlenmiş başka balık filetoları kullanabilirsiniz.