Bamya Çorbası


MALZEME:
- 150 gr. kuru bamya (Bamyalar çok küçük olmalı),
- 300 gr az yağlı kuşbaşı et,
- 1 adet orta boy soğan,
- 1 tepeleme çorba kaşığı domates salçası,
- 1 çay kaşığı kararbiber,
- Damak tadınıza göre  tuz,
- yeteri kadar sıvı yağ,
- 1 tane limon,
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz.
 HAZIRLANIŞI:
   Öncelikle kuru Bamyayı elinizle övüştürüp çöplerinin dökülmesini sağlayın. Daha sonra üzerini geçecek kadar su ilave edin. İçine yarım limonu ikiye kesip atın. Bu şekilde Bamyaları yarı kıvamda haşlayın.
Bamyalar ılıyınca iplerini temizleyin.
    Diğer taraftan kuru soğanı minik minik doğrayın. Kırmızı eti küçük küpler halinde kesin. Yeteri kadar sıvı yağda etleri kavurup üzerine minik doğranmış  soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Soğanlar da yumuşayınca 1 kaşık domates salçasını katıp kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine karabiber ve az tuz katıp çorba kıvamını bulacak şekilde sıcak su ilave edin. Düdüklü tencerenizin kapağını kapatıp buharı çıktıktan sonra yarım saat kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
Etler pişdikten sonra üzerine yarı kıvamda haşladığınız Bamyaları ekleyin. Bir tutam çok ince kıyılmış maydanozu ve yarım limon suyunu da ilave edin. Çorbanın suyunu ve tuzunu da ayarladıktan sonra düdüklü tencenin kapağını kapatıp 10-15 dakika daha kısık ateşte çorbanızı pişirin.
Limon ve kararbiber eşliğinde sıcak servis edin…