Biberiyeli Kuzu Budu Sarması


Malzeme: (4 Kişilik) 

1 adet kuzu budu
1 tatlı kasığı biberiye
1 adet soğan
1 kahve fincanı mısırözü yağı
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi
3 adet haşlanmış havuç
Tuz, karabiber


  Bağlamak için: Pamuk ipliği

  Sosu için:
 1 kahve fincanı mısırözü yağı
 3 diş sarmısak
 1 çorba kasığı salça
 1 kahve fincanı sirke
 1 çay bardağı su
 Yeteri kadar tuz, karabiber

  Hazırlanışı:

 Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp, bütün olarak açın. Soğanı rendeleyin. Tuz, karabiber, 1 tatlı kasığı biberiye ve 1 kahve fincanı mısırözü yağı karıştırıp, etin üzerine sürün. Etin üzerine bıçakla çentikler atın. Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlemiş havucu koyun. Rulo seklinde sarın. İple her yerinden sıkıca bağlayın. Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın. Sürekli çevirerek ruloyu hafif kızartın. Bu arada pişirme sosu için, tavaya mısırözü yağını alın. Salça, dövülmüş sarmısak, 1 kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir tasım kaynatın. Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun. Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.
Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Reviewed by Radical Media on Ağustos 20, 2011 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.