ŞEFTALİ REÇELİ


Malzemeler :

1 Kg Şeftali
6 bardak Toz Şeker
1 adet Limon Suyu (ya da 1 kahve kaşığı limon tuzu)
2 bardak su


Hazırlanışı :

Şeftaliler yıkanır, kabukları soyulur ve ikiye ayrılır. Su içinde bekletilir.

Bir tencereye 6 bardak şeker ve 2 bardak su konarak bir kaç taşım kaynatılır.

Su içinde bekletilen şeftaliler kaynayan şurup içine atılarak kıvama gelene kadar kaynamaya bırakılır. Kıvamı anlamak için bir kaşıkla şuruptan alıp bir tabağa damlatın, eğer damlalar top top duruyorsa, kıvam tamamlanmış demektir.

Reçel kıvama ulaştıktan sonra içine 1 limonun suyunun tamamı ya da limon tuzu katılır (şekerlenmesin diye). Biraz daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
ŞEFTALİ REÇELİ ŞEFTALİ REÇELİ Reviewed by Radical Media on Temmuz 06, 2011 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.